Skip to content

Aanstaande zondag 23 juni is het zover: we maken de langste human chain ooit in Nederland voor meer klimaatactie, op het strand en op de Zeedijk in Friesland. Hier lees je alles wat je nog moet weten over aankomende zondag.  

Om er zeker van te zijn dat we een aantal lange human chains vormen, hebben we ervoor gekozen om sommige kustvakken samen te voegen. Op die manier kunnen we de meest indrukwekkende human chain vormen. Welke vakken dit zijn kun je zien op de pagina ‘meedoen’. 

Dit is het tijdschema van de dag zelf: 

  • Deelnemers worden verzocht om zich om 13:30 uur te melden aan de kust. Bij de strandpaal die hoort bij jouw kustvak wacht een Chain Maker jullie op. Om 13:45 uur kan je met de reeds aanwezige deelnemers richting de branding lopen, tot jullie een geschikte locatie hebben bereikt om de human chain te vormen. Daar kunnen jullie rustig een rij vormen en eventueel even ontspannen in het zand of op de zeedijk gaan zitten. En als je zin hebt: spreek intussen zoveel mogelijk voorbijgangers vriendelijk aan met de vraag of ze mee willen doen! 
  • Om 13:55 uur is het tijd om klaar te gaan staan, zodat om 14:00 uur The Climate Chain kan worden gevormd! Veel plezier en vergeet niet om stil te staan bij het moment. Dit is bijzonder!  
  • Om 14:10 uur is The Climate Chain ten einde en is er alle gelegenheid om het moment samen te bespreken, te herbeleven en te verwerken. 

We moedigen iedereen aan om met de fiets of met het OV te komen, maar als je met de auto komt, zorg dan dat deze zo vol mogelijk zit. Raadpleeg hier nog even onze gedragsregels, zodat de dag voor iedereen leuk wordt. Trek iets roods aan, want we vormen met elkaar een symbolische rode lijn. Tenslotte: het wordt prachtig weer, dus neem vooral zonnebrand mee zodat je niet té rood wordt. Wij hebben er zin in!

The Climate Chain wordt ondersteund door:

Bekijk hier alle ondersteunende organisaties. Wil jouw organisatie the Climate Chain ook ondersteunen? Meld je aan door te mailen naar info@theclimatechain.nl en ontvang meer informatie over wat je kunt doen om ons te helpen.

Back To Top